Over Astrid Koppen

Home / Over Astrid Koppen

Astrid Koppen

Atelier 'In Beeld'

Astrid Koppen (1952) is geboren in Utrecht heeft haar opleiding gevolgd aan de academie voor schone kunsten in België en vervolgens de opleiding Keramiek in Gouda. Ze heeft zich altijd laten inspireren door vormen en uitdrukkingen. 

De geschiedenis kleurt zich door haar vele modeltekenen van vooral menselijke figuren. Papier gaf haar echter niet geheel de voldoening omdat het materiaal de vormen slechts eendimensionaal weergaf. Door de uitvoering van haar schetsen in was en klei kwamen haar beelden tot leven. 

Vanaf 1993 startte zij haar Atelier "In Beeld" en voert zij haar werk uit in brons. Van haar hand staan in verschillende steden sculpturen op markante plekken. 

Later maakte zij kennis met de discipline keramiek alwaar ze in Gouda een opleiding volgde. Deze twee disciplines, brons en keramiek, maakte voor haar de cirkel rond. 

De beelden hebben in de loop der jaren hun plek gevonden bij particulieren en bedrijven. Eigenlijk is dat niet zo gek want de symboliek van haar creaties is voor iedereen herkenbaar bij de aanblik ervan.